Spotlight

‘Jongeren enthousiasmeren, daar doe ik het voor’

In 2004 ontving hij de Veni, in 2008 de Vidi en dit jaar de Vici, de laatste en tevens hoogste persoonlijke onderzoeksbeurs in Nederland. Daarmee zit professor Alexander Brinkman al op zijn 41e aan de top wat onderzoek betreft. Gelukkig haalt hij zijn plezier niet alleen uit werken in het lab. ‘Onderwijs geven aan studenten is juist het meest dankbare deel van mijn werk.’

Spotlight

Eerbetoon aan Garmt van Soest: 'Alle clichés zijn waar'

UT-alumnus Garmt van Soest (1977-2017) overleed vorige week aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Als eerbetoon aan Garmt en zijn moedige en zware strijd tegen de spierziekte, publiceert U-Today vandaag opnieuw het in 2015 gepubliceerde interview.

Spotlight

Faculteitsbesturen waken voor overkill overleg

De faculteiten kennen dit collegejaar een nieuwe bestuursvorm, waarbij de decaan de voorzitter is van een ‘collegiaal bestuur’. Naast de portefeuillehouders onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering neemt ook een student zitting in het bestuur. Hoe bevalt die nieuwe organisatie?

Spotlight

‘Elektrotechniek zit in alles wat je ziet’

Dit collegejaar zijn het er honderd, maar als het aan de nieuwe opleidingsdirecteur Anne-Johan Annema ligt verwelkomt hij volgend jaar 150 eerstejaars studenten Electrical Engineering. Daarvoor moet hij nog wel schaven aan het imago van de studie. ‘Ik wil een duidelijker beeld neerzetten.’

De Pakkerij

Pakkerij, deel II: ‘Biertje en goed gesprek bij Alpha’

De Pakkerij. Het thuishonk van vier van de grotere studentenverenigingen die Enschede rijk is: Audentis, Taste, AEGEE en Alpha. Allen met hun eigen identiteit, mores, tradities en cultuur. In vier afleveringen schetst U-Today een profiel van deze verenigingen. In deel twee van onze serie over de Pakkerijverenigingen, C.S.V. Alpha.

Spotlight

A digital firefighter

His childhood dream of becoming a firefighter didn’t quite come true. When he goes to work, he wears a suit, not a firemen’s uniform. Yet, he does fight fires. They might be less physically violent, but they are equally burning and capable of disrupting our entire society. UT alumnus Rogier van Wanroij is a cyber security expert working at the Dutch Ministry of Security and Justice.

Spotlight

Het rechtse randje van PvdA-minister Jet Bussemaker

Vijf jaar lang zwaaide PvdA-minister Jet Bussemaker de scepter over het Nederlandse hoger onderwijs. Haar partij werd weggevaagd in de verkiezingen: kwam dat mede door haar? Een terugblik op haar ministerschap.

Spotlight

Alumnus Björn Harink: ‘Altijd pionieren’

Björn Harink kwam in 2001 naar de UT voor een studie biomedische technologie. Nu is hij werkzaam als postdoc aan Stanford University. De alumnus sprak deze week, op de PhD-dag van de UT, over zijn carrière so far.

De Pakkerij

Pakkerijverenigingen, deel I: ‘Audentiaan ben je voor het leven’

De Pakkerij. Het thuishonk van vier van de grotere studentenverenigingen die Enschede rijk is: Audentis, Taste, AEGEE en Alpha. Allen met hun eigen identiteit, mores, tradities en cultuur. In vier afleveringen schetst U-Today een profiel van deze verenigingen. Te beginnen bij Audentis et Virtutis.

Spotlight

A Day in the Life of: Sevim Aktas

Sevim Aktas is the definition of an active student. She is the president of the UT Model UN, a Stanford University Innovation Fellows candidate, a Dream Team member and, of course, a student following courses. How does she manage to fit all of this into one day? We followed her to find out.

Spotlight

Irene Visscher-Voerman: hart voor onderwijs

Irene Visscher-Voerman begon in 1988 aan een studie toegepaste onderwijskunde aan de UT. Ze promoveerde, werd opleidingsdirecteur en was één van de onderwijsexperts achter onderwijsmodel TOM. Nu verlaat het hoofd van het Centre of Expterise in Learning and Teaching na 24 jaar de UT. Met pijn in het hart, dat wel.

Spotlight

UT researcher fights to save elephants

Thousands of elephants in Africa still get killed by poachers. ITC researcher Festus Ihwagi is actively fighting to make this stop and to protect these majestic creatures. His weapon of choice? Technology.

Read more articles