Voor spek & bonen: Say cheese
Cheesecake Moeilijkheid: **--- 4 personen Inleiding: Deze week weer een lekker recept voor een dessert of als je ‘zomaar’ iemand wilt verwennen. We maken cheesecake. Dit traditionele Amerikaanse recept kent twee varianten; gebakken of niet gebakken. Die laatste lijkt wel wat op onze kwarktaart of monchoutaart. Wij kiezen voor de gebakken variant. Deze is niet moeilijk, en lekker bovendien. Dus bakken maar! Ingrediënten: 1 pak bastognekoeken 4 pakjes monchou 4 eetlepels crème fraiche 4 eetlepels slagroom 6 eetlepels bloem 100 gram roomboter 100 gram suiker 1 citroen of limoen (liefst biologisch) snufje zout Bereiding: Verwarm de oven voor op 130 graden. Verkruimel de koeken en verdeel deze over de bodem van een taartvorm. Smelt de roomboter en giet deze over de koekkruimels. Druk dit aan tot een stevige bodem. Doe de monchou, crème fraiche, slagroom, suiker, zout in een kom en mix dit tot een luchtige massa.Haal met een zesteur (citrustrekker) stukjes van de citroen of limoenschil af. Koop eventueel kant-en-klare zest in de supermarkt (bakafdeling). Klop bloem en zest door de monchou. Giet de monchou uit over de bodem en strijk het glad. Bak de taart 1 uur op 130 graden. Laat de cake goed afkoelen. Eet smakelijk! Lekker met fruit of chocolade. Drank: glaasje dessertwijn, of thee (voor de dames) Tip: lees altijd het hele recept voordat je boodschappen gaat doen. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een zesteur in huis. Of misschien heb je bepaalde ingrediënten nodig die niet op de lijst van een recept staan. Wist je dat: als je geen zesteur hebt, kun je ook met een schilmesje heel voorzichtig reepjes van de citroenschil snijden. Let erop dat je daarbij alleen het gele (en niet het witte onderliggende) deel van de schil snijdt.