What U think

Movie 'Her' through the eyes of a scientist

We binge-watch one Netflix series after another, we devour movies and games. Often it is no more than mindless entertainment, while at other times it even raises scientific questions. That is why we bring you this series: 'Pop culture', viewed through the eyes of a scientist.

What U think

Blog: Reünie

'Hoe komt het toch dat een reünie bij aanmelden zo'n goed idee lijkt, maar op de dag [zelf] een stuk minder?'

What U think

Blog: Zomer 2017

Na deze week wordt het qua voorstellingen erg rustig in en om de Vrijhof. Maar niet getreurd: ook buiten de Campus is er veel moois te zien!

What U think

Blog: Oerol 2017

In 10 dagen honderden kilometers fietsen om 24 van de 35 theatervoorstellingen, 8 van de 15 expeditielocaties, zo veel mogelijk straattheateracts en her en der een concert te zien.

What U think

Blog: Zal ik nou wel of niet… (doorgaan met die promotie bijvoorbeeld)

Zal ik nou wel of niet gaan verhuizen? Zal ik nou wel of niet doorgaan met die relatie? Zal ik nou wel of niet stoppen met m’n promotie?

What U think

Philips en Jason, deel 2: de werkelijkheid

Mijn blog Philips en Jason, deel 1: het sprookje, is natuurlijk het product van mijn fantasie bij een door Philips gepubliceerd filmpje. Mijn blog is niet bedoeld als commentaar op Jason: hij heeft groot gelijk dat hij bij Philips is langsgegaan om daar een leuke dag te hebben. Hopelijk komt Jason ooit aan de Universiteit Twente studeren.

What U think

Blog: Philips en Jason, deel 1: het sprookje

We zijn getuige van een belangrijke dag uit het leven van Jason. Jason is 9 jaar, en heeft een goed idee heeft voor nieuwe medische technologie. Philips heeft hem uitgenodigd om zijn idee met het bedrijf te delen. En daar is Jason, op zijn fiets op weg naar het reusachtige Amsterdamse hoofdkantoor.

What U think

Blog: Zo veel te doen

Zoveel te doen. Ik heb nog zoveel te doen...

What U think

Opinie: De campus moet democratischer

Het hoogste bestuurlijke orgaan van het studentenactivisme op de Universiteit Twente is de Student Union (SU). De SU is naar Angelsaksisch voorbeeld ingesteld op de Universiteit Twente in 1999. De SU is de overkoepelende studentenorganisatie die dient op te komen voor de belangen van de UT-studenten en -verenigingen door onder andere gebruik te maken van de input van studenten.

What U think

Column: Factcheck

Waanzinnig wat ik laatst las. ‘De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat de stof die een technologiestudent in het eerste jaar heeft gekregen op het moment van zijn afstuderen alweer verouderd is.’ Mijn eerste gedachte was: wat leren ze dan in het eerste jaar? De nieuwe collectie gadgets van de Mediamarkt? Is die eerstejaars leerstof echt zo bederfelijk?

What U think

Column: Fact Check

I read something mindboggling the other day: ‘Technological advancements are developing at such a rate that the things that tech students learn during their freshman year will have been outdated by the time of their graduation.’ My immediate thought was, what is it that tech students learn during their first year? Do they have to memorize the latest gadget collection from Mediamarkt?

What U think

Column: Kittens!

‘Well, in about thirty years, artificial intelligence will take over, and we will be lucky if robots treat us as pets,’ a friend of mine said on the telephone. This friend really hates pets - mainly because they cannot easily be defined in a mathematical formula. However, as it had been raining for days, which often makes him gloomy in winter, I silently acknowledged his statement.

Read more articles