Recore Systems

| Redactie

Het Enschedese bedrijf Recore Systems ontving gisteren tijdens de Innovatielezing de Van den Kroonenbergprijs 2010 voor jong ondernemerschap. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat een sterke binding heeft met de UT en zich onderscheidt door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering. De prijs is vernoemd naar voormalig rector magnificus en grondlegger van de ondernemende universiteit Harry van den Kroonenberg.

Recore Systems werd in 2005 - met behulp van een TOP plaats - opgericht door Paul Heysters, Lodewijk Smit en Gerard Rauwerda. Alledrie studeerden en promoveerden de ondernemers aan de UT. Het bedrijf komt voort uit onderzoekswerk van de vakgroep Computer Architecture for Embedded Systems van professor Gerard Smit. Recore heeft de afgelopen tijd meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de ING Bank Startersprijs, de New Venture Business Plan competitie en verschillende subsidies waaronder van STW.

Recore bracht in 2005 de op de UT ontwikkelde Montium-technologie naar de markt. Daarbij werd een UT-patent overgedragen naar Recore. Het bedrijf maakt ontwerpblokken (IP-cores) voor chips, in een `unieke' herconfigureerbare architectuur. Toepassingen zijn consumentenelektronica zoals radio's, draagbare mediaspelers en navigatiesystemen. Momenteel zijn er 23 mensen aan het werk bij Recore, de verwachting is dat dit de komende jaren zal groeien.

De top van Recore Systems, van links af Gerard Rauwerda, Paul Heysters en Lodewijk Smit.
De top van Recore Systems, van links af Gerard Rauwerda, Paul Heysters en Lodewijk Smit.
(Foto: Arjan Reef)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.